Η ΚΑΚΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ. - «Δέομαί σου, μή με βασανίσης»

2014-04-16 21:16

Πολλοί άνθρωποι τή μανία του διαβόλου πού στρέφεται κατά τις ψυχές μας καί
μας δημιουργεί πολλά προβλήματα, αδυνατούν νά τό αντιληφθούν,  γι αυτό παρεχώρησε ο Θεός και κατά το σώμα να δαιμονιστούν μερικού άνθρωποι στο σώμα για να αντιληφθούμε πόσο φοβερό και τρομερό είναι να κάνεις κάποιος άνθρωπος νοικάρη της ψυχής του το διάβολο, όταν πραγματοποιεί τα έργα της αμαρτίας, παρατηρεί ο μέγας διδάσκαλος της νοεράς προσευχής ο Αγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς.
 Ο Χριστός ήρθε να καταργήσει το κράτος του διαβόλου "ίνα καταργήσει τον το κράτος έχοντα του θανάτου τούτ έστιν τον διάβολον" (Εβρ. 2, 14) όπως χαρακτηριστικά μας λέει ο Απόστολος Παύλος.
 Ο Χριστός για να δείξει πως είναι παντοδύναμος διώχνει τον διάβολο απο τις ψυχές των ανθρώπων και έτσι μας χαρίζει την αιώνια ζωή.
 Η κόλαση για το διάβολο, είναι να παραδοθεί σε πλήρη ακινησία και να καταργηθεί κάθε πονηρή του ενέργεια. Να μην μπορεί να κάνει το κακό.
 Κάθε πονηρό πάθος εξαιτίας της ακαθαρσίας του δημιουργεί στον άνθρωπο, βίο όμοιο με αυτό των γουρουνιών.
 Οι άνθρωπποι που μόλυναν τον χιτώνα της χάριτος του Θεού περιφέρονται σαν τα γουρούνια. Οσοι αγάπησαν την ηδυπάθεια και ζούν αμαρτωλή ζωή. Κάθε άνθρωπος που με τις αμαρτίες του στερείτε την στολή του βαπτίσματος δεν μένει πια μέσα στην Εκκλησία, αλλά ζεί μέσα στα νεκρά έργα, την πορνεία και τις ακάθαρτες πράξεις.
 Οι άνθρωποι αυτοί βγαίνουν έξω απο το σπίτι των αρετών δηλαδή την Εκκλησία και σαν να είναι δυσβάσταχτα δεσμά οι εντολές του Θεού πετάει το ρούχο τησ σοφρωσύνεης και ντύνεται παλιά βρωμερά ρούχα της αμαρτίας.
  Οσο παραμένουμε στα πάθη μας, δεν αφήνουμε περιθώριο στην χάρι του Θεού να ενεργήσει.
 Καιρός είναι όλοι μας να αναζητήσουμε τα καλά έργα και τους θεοφιλείς αγώνες. Ας αναζητήσουμε τον Θεό με όλη μας την ψυχή και να καλλιεργήσουμε τις εντολές Του με βαθειά ταπείνωση, για να λυτρωθούμε απο τις μεθόδους και πανουργίες του διαβόλου και έτσι να νιώσουμε ελεύθεροι μέσα στο χώρο της Εκκλησίας του Χριστού.

Αναζήτηση στο site

Επαφή

orthodoxos-martyria